displaying posts 1 to 3 of 3

Author Subject: Amp Wire Gauge?
mellowr1

Senior User

Location: Maidstone

Registered: 12 Jun 2012

Posts: 995

Status: Offline

Post #1
Morning ladiesSmile

Can anyone tell me which Gauge wire i should be using for the live & earth of my amp? I have a Kenwood KAC-9104D Amp which will be powering my Kenwood KFC-W3011 Sub.
I used to have this amp powering 2 of those subs but dont want to be dragging all that weight around.The cable i used to use on this is quite thick but has no marking on it and im sure its not the correct gaugeDunno

Any advice appreciated taThumbs up
Posted 1st Apr 2013 at 12:03
osm2121

Regular

Location: Montevideo

Registered: 02 Nov 2012

Posts: 229

Status: Offline

Post #2
In the details of your Amp, says the máx current consumption is 55 Amps, but anyway, check on your Amp, the fuses it has, there should be 2 fuses, add them and check on this table what cable you need:



For example, if you have 60Amps on fuses, and you´ll be using 4mts of cable, you´ll need a 4 gauge cable.
And the Earth wire, always has to be the same or thicker than the power wire. Thumbs up
Posted 27th Jul 2013 at 23:15
webster

Seasoned Pro

Location: Colchester

Registered: 20 May 2007

Posts: 2,059

Status: Offline

Post #3
4 should be fine.

________________________________________

cress87 wrote:
I'm stopped for speeding on a daily basis but now the police are aware that I live for the 306 they dare not interfere, just sit in their cars quaking as I drive past.
Posted 30th Jul 2013 at 20:47

All times are GMT. The time is now 02:05

The Peugeot GTi-6 & Rallye Owners Club - ©2024 all rights reserved.

Please Note: The views and opinions found herein are those of individuals, and not of The Peugeot 306 GTi-6 & Rallye Owners Club or any individuals involved.
No responsibility is taken or assumed for any comments or statements made on, or in relation to, this website. Please see our updated privacy policy.