displaying posts 1 to 6 of 6

Author Subject: CAR WONT START
tweedie

Junior User

Location: Stockport

Registered: 19 Aug 2009

Posts: 60

Status: Offline

Post #1
Well I was driving to pick my son up and then hit an encounter with my water temp where it shot off the scale, to which I thought it wouldn't be an issue due to it not being a gradual increase. Either way I stopped to let it cool just incase, then love and behold my car won't start. So i got someone out to remove the immobiliser and it didn't work, it then just kicked into life after about 5 mins!

So i drove it home and then left it to cool down and went to check it again, NOTHING, not even a kiss my ass i aint gonna start!!!

So i got the missus to try and start it whilst i had a look under the bonnet, nothing, then the next time a spark!!! I wiggled the wire abit and it started up!!!

She turned it off tried again, NOTHING, not even a wiggle will get it started now. I have put a pic up below so you can see which wire, its the green and yellow one in the pic!!

Any idea's?



Posted 22nd Sep 2009 at 05:20
buzzbrightyear

Seasoned Pro

Location: hiding all receipts for car

Registered: 09 Jul 2008

Posts: 11,894

Status: Offline

Post #2
thats an earth, check the bolt is tight first.

you can remove the whole wire anway as its joined the the batery negative lead, i thinkj

theres 2 holes for the earths to fit on the box, 1 onm mine was stripped so ive used the back o9ne instead.

________________________________________

andrew315rawson@live.co.uk
Moonstone phase 7 gti6
My Project thread: http://www.306gti6.com/forum/showthread.php?id=119992&page=1
Posted 22nd Sep 2009 at 15:10
tweedie

Junior User

Location: Stockport

Registered: 19 Aug 2009

Posts: 60

Status: Offline

Post #3
Dude it WAS the bolt that was lose, what a complete f*ck up!!!

thanks Smile
Posted 24th Sep 2009 at 04:34
buzzbrightyear

Seasoned Pro

Location: hiding all receipts for car

Registered: 09 Jul 2008

Posts: 11,894

Status: Offline

Post #4
lol, no worries mate, im glad i can help, im just finding my way around these cars myself!!

________________________________________

andrew315rawson@live.co.uk
Moonstone phase 7 gti6
My Project thread: http://www.306gti6.com/forum/showthread.php?id=119992&page=1
Posted 24th Sep 2009 at 14:33
fletch

Track Head

Location: The nearest Shell garage

Registered: 12 Jun 2004

Posts: 12,273

Status: Offline

Post #5
There are a couple of big earths onto the gearbox so these are always a good place to check with a starting problem.
Posted 24th Sep 2009 at 15:46
marga-d

Junior User

Location: luton

Registered: 31 Aug 2009

Posts: 52

Status: Offline

Post #6
least it didnt blow the ecu, used to drive a mk2 golf 8v gti, earth s=trap oon gearbox went on that a drew the current the wron way through the ecu-POP dead, just 5 miles south of sheffield, and i live in luton. ha, am i right then that once u tightened bolt it ran??

________________________________________

a dub evolved into a pug, but will it prove to be a wise move!!? Wink - GTi-6
Posted 3rd Oct 2009 at 21:31

All times are GMT. The time is now 19:21

The Peugeot GTi-6 & Rallye Owners Club - ©2024 all rights reserved.

Please Note: The views and opinions found herein are those of individuals, and not of The Peugeot 306 GTi-6 & Rallye Owners Club or any individuals involved.
No responsibility is taken or assumed for any comments or statements made on, or in relation to, this website. Please see our updated privacy policy.