displaying posts 1 to 11 of 11

Author Subject: Wiper Problem, no self park & 1 speed. PH1 DT to PH3 GTi6
MartinT90

Newbie

Location: Qormi

Registered: 20 Apr 2018

Posts: 5

Status: Offline

Post #1
Hi guys, I have been converting a PH1 DT to PH3 GTi6, I had replaced the whole front wiring from PH1 to PH3 (engine bay & under dash) Everything works fine except the wipers. Now I have 2 stalks one with the auto & one without & 2 wiper motors both tested. The problems are;

1. No self park
2. Only have 1 speed (the slow & the one hit one swipe)

Now I'm aware the the PH1 had a blue relay behind the fuse box & the PH3 doesn't have. & also I'm getting mixed suggestions on the NET. Can you help me out Please? I'm desperate to finish up this car.
Posted 6th Sep 2020 at 18:06
welshpug!

Capt Pedantic

Location: Bigend, Wales.

Registered: 27 Mar 2007

Posts: 25,784

Status: Offline

Post #2
the dash loom is different for ph3, they also have a rain sensor.

________________________________________

need a part number? get on here - http://public.servicebox.peugeot.com

Bring on the Trumpets.

Posted 6th Sep 2020 at 21:40
MartinT90

Newbie

Location: Qormi

Registered: 20 Apr 2018

Posts: 5

Status: Offline

Post #3
welshpug! wrote:
the dash loom is different for ph3, they also have a rain sensor.


As i said in my post, the wiring loom of the dash is PH3. Do you think the problem is persisting because of the missing rain sensor? & how can I find the wire of the sensor with in the loom it self? Thanks.
Posted 7th Sep 2020 at 16:20
Joep

Regular

Location: Urmond (The Netherlands)

Registered: 19 Sep 2013

Posts: 451

Status: Offline

Post #4
Phase 3 should also have the blue relay, if my memory is not failing me.

You cannot use an “auto” stalk when the sensor is missing.

________________________________________

My car park:
'96 Sigma Blue XSi6
'98 Diablo Red GTi6
'99 Onyx Black S16

All RFS powered!

Plus various other Peugeots
Posted 7th Sep 2020 at 17:51
MartinT90

Newbie

Location: Qormi

Registered: 20 Apr 2018

Posts: 5

Status: Offline

Post #5
Joep wrote:
Phase 3 should also have the blue relay, if my memory is not failing me.

You cannot use an “auto” stalk when the sensor is missing.


I dont think so(still not sure) the only blue relay I had is at the rear motor wiper. I couldn't find any sockets that fit a blue relay behind the fusebox, but I did have one on the PH1 loom. I also switched between the stalks & still same results. loosing my mind on this problem, it's the only thing it keeping me back from putting this car together so I can enjoy it. Cry
Posted 8th Sep 2020 at 09:17
welshpug!

Capt Pedantic

Location: Bigend, Wales.

Registered: 27 Mar 2007

Posts: 25,784

Status: Offline

Post #6
that system has 2 relays from memory, not just 1.

________________________________________

need a part number? get on here - http://public.servicebox.peugeot.com

Bring on the Trumpets.

Posted 8th Sep 2020 at 11:54
MartinT90

Newbie

Location: Qormi

Registered: 20 Apr 2018

Posts: 5

Status: Offline

Post #7
welshpug! wrote:
that system has 2 relays from memory, not just 1.


Can you specify which are these 2 relay pls. Thx.
Also i have the non auto wiper stalk installed.
Posted 12th Sep 2020 at 08:08
S8-Tom

Regular

Location: Chichester

Registered: 02 Feb 2018

Posts: 294

Status: Offline

Post #8
It'll be the 2 purple relays next to the fuse board under the steering wheel.

Have a look in the FAQ section, under 'Electrical', for Phase 3 fuse box

________________________________________

1343Z4 coolant hose o-rings for sale
198131 injector o-rings for sale
Posted 12th Sep 2020 at 08:24
MartinT90

Newbie

Location: Qormi

Registered: 20 Apr 2018

Posts: 5

Status: Offline

Post #9
Pinterest links
https://i.pinimg.com/originals/ca/bc/51/cabc51e78facc9982153cf64adf0dcc8.jpg

https://i.pinimg.com/originals/f9/cc/3e/f9cc3e7b68e616c1e15963395b501aef.jpg

Correction on my end. The wiring is PH2 according to the date on the fuse box, which make the wiring mentioned before a PH2.

I said a PH3 because the Halfcut I got the wiring from was a PH3 front end with rounded fog lamps. maybe somwhere along it life preuios owner changed it to PH3 bumper.
Posted 12th Sep 2020 at 12:00
S8-Tom

Regular

Location: Chichester

Registered: 02 Feb 2018

Posts: 294

Status: Offline

Post #10
It all gets a bit confusing. P2 GTi's were the first model to wear the bumper with round fogs. All other P2's had the crappy bumper with the 'D' shaped fogs.

All P3 cars, regardless of model, ended up with the round fog bumper.

I think that's right but happy to be corrected.

________________________________________

1343Z4 coolant hose o-rings for sale
198131 injector o-rings for sale
Posted 12th Sep 2020 at 15:03
welshpug!

Capt Pedantic

Location: Bigend, Wales.

Registered: 27 Mar 2007

Posts: 25,784

Status: Offline

Post #11
yep all ph2 and 3 gti'd had round fogs.

________________________________________

need a part number? get on here - http://public.servicebox.peugeot.com

Bring on the Trumpets.

Posted 12th Sep 2020 at 21:08

All times are GMT. The time is now 20:32

The Peugeot GTi-6 & Rallye Owners Club Ltd - Registered in England & Wales - Reg No: 07410694 - ©2023 all rights reserved.

Please Note : The views and opinions found herein are those of individuals, and not of The Peugeot 306 GTi-6 & Rallye Owners Club Ltd or any individuals involved.
No responsibility is taken or assumed for any comments or statements made on, or in relation to, this website. Please see our updated privacy policy and legal information