displaying posts 1 to 6 of 6

Author Subject: When ignition is off, aircon remains active.
Joep

Regular

Location: Urmond (The Netherlands)

Registered: 19 Sep 2013

Posts: 288

Status: Offline

Post #1
Hi all,

I just got my GTI back from bodyshop (pics will follow later). The car stood still for 3 years...

Now the battery light is illuminated and the aircon running when the ignition is off and the key is removed.

Anyone any idea what can cause this and how to solve it?

Thanks in advance!

________________________________________

My car park:
'96 Sigma Blue XSi6
'98 Diablo Red GTi6
'99 Onyx Black S16

All RFS powered!

Plus various other Peugeots
Posted 31st Jul 2020 at 16:10
miki4

Regular

Location: Cologne

Registered: 09 Nov 2015

Posts: 385

Status: Offline

Post #2
Hi Joep, I would assume it is the ignition barrel. Try unplugging it first.
Posted 11th Aug 2020 at 20:43
jeffers Forum Owner

Location: Leeds

Registered: 14 Dec 2003

Posts: 3,646

Status: Offline

Post #3
Bitron unit, corroded connections?

________________________________________

Team Running Engine again!
Team Negative Camber!
My Budget track engine build thread!
Now appearing at a Trackday near you!!Hyper Hyper
Posted 11th Aug 2020 at 22:49
miki4

Regular

Location: Cologne

Registered: 09 Nov 2015

Posts: 385

Status: Offline

Post #4
Is it only the aircon running or everything like on key position 1? If only aircon it could also be a stuck relay.
Posted 12th Aug 2020 at 09:21
Joep

Regular

Location: Urmond (The Netherlands)

Registered: 19 Sep 2013

Posts: 288

Status: Offline

Post #5
It is only the aircon that keeps running. But, it shuts down after a while... I have the impression this is dependent on the outside temperature.

________________________________________

My car park:
'96 Sigma Blue XSi6
'98 Diablo Red GTi6
'99 Onyx Black S16

All RFS powered!

Plus various other Peugeots
Posted 12th Aug 2020 at 10:03
Joep

Regular

Location: Urmond (The Netherlands)

Registered: 19 Sep 2013

Posts: 288

Status: Offline

Post #6
jeffers wrote:
Bitron unit, corroded connections?

I can try that one. Have a spare at home.

________________________________________

My car park:
'96 Sigma Blue XSi6
'98 Diablo Red GTi6
'99 Onyx Black S16

All RFS powered!

Plus various other Peugeots
Posted 12th Aug 2020 at 10:04

All times are GMT. The time is now 09:17

The Peugeot GTi-6 & Rallye Owners Club Ltd - Registered in England & Wales - Reg No: 07410694 - ©2020 all rights reserved.

Please Note : The views and opinions found herein are those of individuals, and not of The Peugeot 306 GTi-6 & Rallye Owners Club Ltd or any individuals involved.
No responsibility is taken or assumed for any comments or statements made on, or in relation to, this website. Please see our updated privacy policy and legal information